Gietje711 » Specials » Roland garros 2012
Gietje711: Informatie van A tot Z

Roland Garros 2012 met verwachte winnaars Nadal en Sjarapova

Roland Garros 2012 met verwachte winnaars Nadal en Sjarapova Roland Garros werd in 2012 van 27 mei tot 11 juni gespeeld. Normaal gezien moest het tornooi op zondag 10 juni afgelopen zijn, maar de mannenfinale werd omwille van de regen en invallende duisternis op maandag verder gespeeld. Roland Garros 2012 kreeg twee mooie winnaars in de vorm van Rafael Nadal en Maria Sjarapova. De Amerikaanse volgde Na Li op, Nadal vestigde een record met een zevende keer winst op het Parijse gravel.

Grandslam

In het tennis worden er zowel bij de vrouwen als bij de mannen vier grandslamtornooien op één jaar gespeeld. Zo heb je in het begin van het jaar de Australian Open. Dit tennisevenement wordt op hardcourt gespeeld. Roland Garros is het tweede grandslamtoernooi van het jaar. In Parijs wordt er op gemalen baksteen oftewel gravel gespeeld. Een maandje later wordt er op het heilige gras van Wimbledon gespeeld en de laatste in de rij is de US Open. Net als tijdens de Australian Open tennist men er op hardcourt.

Naamgeving

De Open Franse Tenniskampioenschappen worden meestal kortweg Roland Garros genoemd. Deze naam komt van een Franse oorlogsheld uit de Eerste Wereldoorlog. Met eigen gemaakte vliegtuigen en geschut viel hij de vijand aan tot hij door de Duitsers gevangen werd genomen. Hij kon ontsnappen, maar stierf wat later op 5 oktober 1918 tijdens een luchtgevecht bij Saint-Morel in de Franse Ardennen.

Terreinen en bekers

Op het einde van het tornooi krijgen de winnaar en winnares een schitterende beker. De vrouwen dingen naar de Coupe Suzanne Lenglen, de mannen naar de Coupe des Mousquetaires. De wedstrijden worden in schitterende tennistempels gespeeld. De accommodatie van Roland Garros biedt dagelijks plaats aan 37.000 toeschouwers. De drie grootste speelvelden zijn Court Philippe Chatrier, Court No. 1 en Court Suzanne Lenglen.
Schrijf mee!